Tijelovo – Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove

Velik je danas dan!

Majka Crkva slavi Tijelovo…

Da Bogu dade hvalu za neizrecivi dar što nam ga je ostavio.

Ali i da pomogne svakom svomu sinu i kćeri…nek svak stane pred dar trajne Isusove prisutnosti među nama u svetootajstvu…

Prisutnosti i u nama kad ga primamo otvorena srca. Kad Njegov život ulazi u nas…kad nas diže, mijenja – sve više i više na svoju sliku.

Kad kroz putove i raskršća ovoga života možemo osjetiti onu Njegovu: neću vas ostaviti siročad…ja sam s vama u sve dane…

Duha Sveti, kojega nam je darovao i prepustio mu svoje djelo, svoje stado – taj neizrecivi Duh će izvesti ono što samo On može: Isusa će učiniti stalno prisustnim, nastanjenim među nama…i čak – u nama!

Jer Bog želi zagrliti, potpuno obgrliti svoje…pritisnuti ih uz sebe…sjediniti sa sobom.

Sotona i pakao sigurno su užasnuti ovakvim razvojem događaja. Zbunjeni jer ne mogu spriječiti veličanstveno Božje djelo spasenja – da sve živi u naručaju svoga Boga, Stvoritelja…da urasta u puninu Vječnosti.

Još nešto nedostaje veličanstvenoj slici?

Da, nedostaje radost i klicanje svih Božjih sinova i kćeri.

Jer tko ne doživljava ushićenost i radost nad ovim čudom, pokazuje da kod njega nešto nije u redu. Ili mu nije jasno, ili ne vjeruje, ili nije pokušao živjeti svoj život s uvijek prisutnim euharistijskim Isusom.

A sv. Ivan Maria Vianey, sveti župnik Arški, nam kaže da dar Euharistije nije čudo samo u ovom svijetu: tomu ćemo se čuditi kroz svu vječnost.

Jer Bog nije Stvoritelj koji sam s visina stvara i ostaje na visinama. On stvara toliko dobro, s toliko ljubavi da je bilo samo pitanje vremena kad će se osobno sjediniti sa svojim djelom…s kruhom…s čovjekom. Stvoritelj koji je nutarnja energija svog djela, duboka tajna i nebeskih i naših zemaljskih stvarnosti.

Samo kršćanin koji ovoga nije svjestan i koji se ne otvara ovim istinama, može ostati ravnodušan i tražiti nešto više od svoje vjere u raznim filozofijama ili drugim učenjima.

I zato, slavimo Gospodna, kličimo svemoći, svemudrosti i ljubavi koje su kod Njega jedno te isto!

O, tolika tajna to je!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.