Prognoze i proročanstva za Novu 2024. godinu

Što o Novoj 2024. godini kažu Nostradamus? Što kaže baba Vanga?

Možemo vidjeti iz medija da ne daju vedre prognoze.

Što da kaže vjernik žive vjere?

Vjernik zna da budućnost ne ovisi o prognozama, lošim osjećajima itd. Ovisi prije svega o Bogu.

Zato će, prije negoli misli na problem zvan budućnost, misliti na ono što je do sada dobio dobroga od Boga. Prebirat će po prošlosti i nikakvo čudo ako shvati da ne može nabrojati sva dobra koja su mu darovana.

Umjesto da o budućnosti i o Bogu misli loše jer su prognoze loše, on gledajući u prošlost i u ono što je sigurno o Bogu i o svom životu misliti istinito i lijepo. To je već veliki dobitak. Znak da je izmakao iz pogubne zamke raznih prognozera.

A što ako sve vodi prema tome da će budućnost doista biti loša? To je misao koja može pasti na pamet samo čovjeku. Bog gleda drugačije. Za razliku od raznih vidjelaca, prognozera i ptica zloslutnica istiniti proroci Božji su jasno govorili da se budućnost može izmijeniti. Što će biti, ovisi o Bogu. A što će On dopustiti, ovisi o čovjeku. “Ako se ne obratite…” – odjekuje cijelom biblijskom poviješću

I tako se vraćamo na početak. A ako se obratimo? Lijep početak je već to da pred Novom Godinom ne sumnjamo u Boga nego da lijepo mislimo o Njemu, zahvalni za Njegove darove kroz sve dane koje smo do sada proživjeli. To je najmanje što bismo kao ljudi trebali učiniti, a ujedno je najpošteniji, najljepši i najsigurniji ulazak u budućnost Nove 2024. godine.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.