Svi Sveti

Mnoge su čežnje tome upravljane.

Mistici od toga žive, pjesnici stavljaju u stihove…

A i svatko od nas sluti za sebe puninu…želi je…i posvuda traži.

Gdje će biti dohodište svim željama?

U onome što slavimo kao Sve Svete.

Najveća slavlja kršćanskog kalendara govore o onome što je živio Gospodin naš Isus Krist i sveci svih naraštaja.

A svetkovina Svih Svetih – za razliku od svih drugih – govori jasnije o nama. O Bogu koji nas želi oko sebe, u zajedništvu sa sobom. I o nama koji idemo u Njegov zagrljaj. K onom čas kad će Bog postati sve u svemu.

Iako ljudski život može poprimiti razne boje, ovo nam slavlje – u koje ulaze ljudi svakog plemena i jezika – kaže: ne, samo je jedna istina. Ona će zasjati kad sva djeca Očeva pristignu k Njemu!

I zato – nekoć živi, sada živući, i oni u čistilištu i oni u rajskom svjetlu – svi mi imamo samo jednu istinu ma gdje se sada nalazili: velika smo Božja obitelj. Ukućani Božji! On nas tako vidi.

I zato nitko i ništa ne mora biti izgubljeno. Otac sve privlači sebe…sva bića, sve dane i časove…sve ide punini Njegove radosti.

To je istina i naših najmilijih koje vidimo i koje ne vidimo…istina i nas samih.

To je istina i našeg trenutka kojeg sada živimo. On nije došao niotkud i nikamo se ne gubi…i u njemu odzvanja čežnja…i on – skupa s nama – kao rijeka ide svom moru…Očevu zagrljaju.

I zato svaki blagdan u kalendaru, svaki događaj iz života Sina Božjega ima veze s nama…i svaki vodi ovoj punini. Ona je nama namijenjena.

Zato, dragi prijatelju, neka vam je sretno i blagoslovljeno slavlje Svih Svetih! Nek i u ovom našem SADA i sve do u vječnost pobjeđuje Triput Sveti – Holywin!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.